25 Haziran 2009 Perşembe

İlişki (ler) !





New York Times uzmanlara sorarak bir sürü maddelik bir uzun ilişkilere başlama rehberi yayınlamış, kısaltılmış şekli aşağıdadır efenim....

* Birbirinizin borçlarınızdan, ipoteklerinden, önemli taksitlerinden kısacası mali sorumluluklarından haberdar mısınız? Ayrıca para harcama eğilimleriniz uyuyor mu. (Eğer biriniz günlük yaşamayı seven, diğeriniz daha tutumlu ve uzun vadeli düşünen biri ise büyük çatışmalar sizi bekliyor demektir.)

* Sağlığınız konusunda eşinizden sakladığımız önemli bir konu var mı?

* Birbirinizin arkadaşlarını seviyor musunuz ya da pek sevmeseniz bile saygısız davranmamayı becerebiliyor musunuz? (+ Bu soruyu aile fertleriniz içinde düşünün.)

* Cinsel konularda anlayışınız uyuyor mu? Ona, varsa tabularınız, ihtiyaçlarınız, olmazlarınız, korkularınızdan bahsettiniz mi? Ayrıca bakirelik takıntısı olan kişilerde bu maddeye bakirelik ve evlenmeden önce seks maddesi eklenebilir tabi.

* Çocuk yapma & yapmama ya da bunun zamanlaması planlarınız uyuyor mu? Çocuk düşünüyorsanız ona ne tür bir dini eğitim vereceğinize karar verdiniz mi? Dinsel anlayışlarınız uyuyor mu? (özellikle farklı dinlerden çiftler için bu çok önemli).

* Birinizin işi gereği şehir/ülke değiştirmemiz gerekirse ne yaparsınız? (Belli bir yaşın altındakiler buna askerlik konusunu da ekleyebilirler)

Hiç yorum yok: