20 Mayıs 2009 Çarşamba

Boşanma Partisi !

Kapitalizmin ağababası Amerika'da başlayan yeni bir adet tüm dünyaya yayılıyormuş. Serbest piyasa ekonomisi nişan, düğün, doğum günü gibi sadece mutlu günleri değil acıları da paraya çevirmenin bir yolunu bulmuş gözüküyor. Erdinç Utku'ya ait yazıdan devam edeyim;

Boşanma partisinde boşanan kadınlar kadın, boşanan erkekler erkek arkadaşlarıyla bir araya gelip eski eşlerinin tişörtlerini kesiyorlar! Veya kadınlar Thelma ve Louise gibi feminist filmler izliyorlar, boşanma ile ilgili şarkılar eşliğinde dans ederek eğleniyorlar. Kimileri de hem ağlayıp hemde sarhoş olana dek içiyorlar.


Boşanma pastası, evlilik yüzüğü tabutu, Just -Divorced pankartı, boşanma yüzüğü (kırık daire şeklinde), evlenme cüzdanının, evlilik fotoğraflarının ve aşk mektuplarının yakılması boşanma partilerinin vazgeçilmezleri arasında ve tabi bu eğlenceleri organize eden şirketler, organizatörler ve mekanlar.

"15 yıllık evliliğimizi sonlandırmaya karar verdik. Bu önemli günümüzde siz dostlarımızı da aramızda görmekten onur duyarız" cümleleriyle başlayan davetiyeler yakında almaya başlayabiliriz.

(Bu arada bu kadarı da olmaz artık, bu adetler bize uymaz demeyin, ülkemizde sevgililer günü, annenler-babalar günü sadece kaç senedir kutlanıyor biliyor musunuz? annelerimiz babalarımız bunlarla mı büyüdü zannediyorsunuz...

1 yorum:

benimmanifestom dedi ki...

Neden olmasın? Evlenirken tüm dostlarımız yanımızda ve kutluyoruz madem; boşanırken neden olmasın? Ben boşanırken alyansımı ne yapacağımı bir süre bilememiş; sonrasında sex and the city tadındaki kız arkadaşlarımla bir striptiz klubünde yemiştik :))Nasıl bir ağırlıksa(!) parmağımdaki hepimizi doyurdu yani...:))